Exo­ti­sche fruit­kwark met man­go­saus

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de mango's en snijd in blokjes. Pers de limoen. Schep de helft van de blokjes om met limoensap en diksap. De andere helft van de mangoblokjes met staafmixer of keukenmachine pureren. Verdun met limoensap en diksap naar smaak. Schep de kwark luchtig door de mangoblokjes. Verdeel het mengsel over dessertschaaltjes en schenk de mangosaus erop. Leg de basilicumblaadjes op elkaar en rol tot een sigaartje. Snijd er met een glad mes flinterdunne reepjes van. Strooi over de fruitkwark.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Exotische fruitkwark met mangosaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Exo­ti­sche fruit­kwark met man­go­saus

1
1
  • 2 eetrijpe mango's
  • ½ limoen
  • 4 el diksap appel-exotisch

Schil de mango's en snijd in blokjes. Pers de limoen. Schep de helft van de blokjes om met limoensap en diksap.

2
2
  • ½ limoen
  • 4 el diksap appel-exotisch

De andere helft van de mangoblokjes met staafmixer of keukenmachine pureren. Verdun met limoensap en diksap naar smaak.

3
3
  • 500 g kwark

Schep de kwark luchtig door de mangoblokjes. Verdeel het mengsel over dessertschaaltjes en schenk de mangosaus erop.

4
4
  • 4 blaadjes basilicum

Leg de basilicumblaadjes op elkaar en rol tot een sigaartje. Snijd er met een glad mes flinterdunne reepjes van. Strooi over de fruitkwark.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.