Ge­ka­ra­me­li­seer­de ana­nas met gem­berijs

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 340 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 13

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. (tot 1 dag tevoren): Roomijs op kamertemperatuur iets zacht laten worden. Gemberbolletjes fijnhakken. Gehakte gember en gembersiroop door ijs mengen. IJs terug in vriezer plaatsen en minstens 1 uur opnieuw laten bevriezen.
  2. In kom basterdsuiker met vijfkruidenpoeder mengen. Ananas schillen en in de lengte in kwarten snijden. Harde kern wegsnijden en kwarten in de lengte in drie repen snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag boter laten smelten. Ananasrepen erin leggen, bestrooien met basterdsuiker. Ananas 2-3 min. bakken en eventueel tussentijds keren, tot suiker stroperig is en ananas goudbruin en warm is. IJs uit vriezer nemen. Ananasrepen over vier dessertborden verdelen en met ijsschep krullen van gemberijs ernaast scheppen.

Tip:

Zachtgeworden en opnieuw ingevroren ijs kan uit hygiënische overwegingen niet meer lang bewaard worden. Maak dit dessert daarom hooguit de dag tevoren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.