Lin­zen­scho­tel met spek, rook­worst en kool

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de linzen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Verhit boter in een ruime braadpan. Bak Snijd de witte kool. Snijd de appel in grove stukken. Bak de koolreepjes 1 min. al omscheppend. Schep de appel door de kool. Breng op smaak met peper en zout en stoofgaar in 15 min. Snipper de ui. Verhit de boter in een hapjespan en fruit 2 min. zachtjes de ui. Voeg de spekreepjes toe en bak 2 min. mee.
  2. Schep de linzen door het ui-spekmengsel. Neem de rookworst uit de verpakking en leg op de linzen. Scheutje water toevoegen en laat met deksel op de pan 10 min zachtjes stoven. Neem de rookworst uit de pan en snijd in 4 stukken. Verdeel de linzen over diepe borden. Leg de rookworst erop en de kool ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Linzenschotel met spek, rookworst en kool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­scho­tel met spek, rook­worst en kool

1
1
  • 400 g linzen
  • 25 g boter
  • 300 g witte kool

Spoel de linzen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Verhit boter in een ruime braadpan. Bak Snijd de witte kool.

2
2
  • 2 appels

Snijd de appel in grove stukken. Bak de koolreepjes 1 min. al omscheppend. Schep de appel door de kool. Breng op smaak met peper en zout en stoofgaar in 15 min.

3
3
  • 25 g boter
  • 175 g uien
  • 100 g spekreepjes

Snipper de ui. Verhit de boter in een hapjespan en fruit 2 min. zachtjes de ui. Voeg de spekreepjes toe en bak 2 min. mee.

4
4
  • 1 rookworst

Schep de linzen door het ui-spekmengsel. Neem de rookworst uit de verpakking en leg op de linzen.

5
5

Scheutje water toevoegen en laat met deksel op de pan 10 min zachtjes stoven. Neem de rookworst uit de pan en snijd in 4 stukken.

6
6

Verdeel de linzen over diepe borden. Leg de rookworst erop en de kool ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.