Een­den­borst met man­da­rijn­com­po­te

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Mandarijnen pellen, horizontaal doormidden snijden en partjes van elkaar losmaken. In diepe koekenpan 2 el olie verhitten. Ui en knoflook hierin 5 min. zachtjes bakken, zodat ze glazig worden zonder te kleuren. Suiker toevoegen en 1 min. meebakken. Mandarijnen, azijn en naar smaak zout en peper toevoegen. Op laag vuur nog 10 min. smoren. Mandarijncompote in kom scheppen en tot kamertemperatuur laten afkoelen.
  2. Met scherp mes voorzichtig vetlaag van eendenborstfilets wegsnijden. Vlees met 1 el olie bestrijken en bestrooien met zout, peper en vijfkruidenpoeder. Grillpan verhitten. Vlees 2-3 min. per kant grillen, tot vlees rondom bruin maar vanbinnen nog rosé is. Eendenborstfilets even laten rusten op snijplank en dan in dunne plakjes snijden. Vlees over vier borden verdelen en wat mandarijncompote erop scheppen. Rest van compote in sauskom erbij geven. Lekker met basmatirijst en spinazie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.