Zalm­fi­let met ha­ri­cots verts en bies­look-ci­troen­bo­ter

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • gourmetstel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Topjes van haricots verts snijden. Haricots verts in 3 min. beetgaar koken. Afgieten en laten afkoelen. Citroen schoonboenen en met rasp fijne reepjes van schil raspen. Vrucht uitpersen. Zalm in 4 gelijke stukken verdelen, met citroensap inwrijven en vierseizoenenpeper erboven malen. Bieslook boven bord fijnknippen en erop uitspreiden. Stukken zalm aan één zijde stevig in bieslook drukken. In kom citroenrasp, 1 el citroensap en resterende bieslook door boter mengen en kruidenboter op smaak brengen met zout en peper. Zalm met bieslookzijde boven op groot bord leggen. Haricots verts ernaast leggen en kom citroenboter erbij zetten.
  2. Aan tafel: Stuk zalm met bieslookzijde boven op grillplaat leggen en bakken (op 1 zijde dus) tot zalm bijna gaar is. Tegelijkertijd kwart van haricots verts in pannetje leggen en wat citroenboter erop scheppen. Pannetje op hete grillplaat zetten en haricots verts in smeltende boter opwarmen. Zalm overdoen op bord, haricots verts ernaast leggen en citroenboter uit pannetje over beide schenken.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.