Ren­dang met ge­le rijst en at­jar

(93)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 93

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In braadpan ui 1 min. in olie fruiten. Vlees erbij doen en 1 min. bakken. Boemboe en kokosmelk toevoegen. Geheel goed omscheppen en aan de kook brengen. Vlees met deksel op pan 2 uur (op vlamverdeler) laten sudderen, regelmatig omscheppen. Vlees laten afkoelen en tot gebruik in koelkast bewaren. Intussen komkommer schillen en in plakjes snijden. In pannetje azijn met suiker, rode peper, 1 tl zout en 4 el water zachtjes aan de kook brengen. Vuur laag zetten en suiker al roerend laten oplossen. Pan van vuur nemen en mengsel iets laten afkoelen. In schaal komkommer, wortelreepjes, taugé en bosui mengen. Azijnmengsel over groenten schenken en minimaal 30 min. laten staan (= atjar).
  2. Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Rendang verwarmen en over vier borden verdelen. Rijst en atjar ernaast serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 55 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.