So­to ajam

(151)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 151

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de knoflook, schil de gember en snijd in plakken. Kneus het citroengras. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Breng een pan met de bouillon aan de kook en voeg de gember, sereh, rode peper en kurkuma toe. Laat de bouillon 10 min. op laag vuur trekken en zeef boven een kom.
  2. Kook ondertussen het ei in 8 min. hard, giet af en spoel af onder koud water. Pel en halveer het ei. Laat de bouillon snel afkoelen en zet tot gebruik in de koelkast.
  3. Breng bouillon opnieuw aan de kook. Snijd de kipfilet in reepjes en maak de peultjes schoon. Roer de kipfilet en de peultjes door de bouillon en kook zachtjes in 5 min. gaar. Laat de mihoen ondertussen in een kom kokend water wellen.
  4. Snijd de Chinese kool in repen. Laat de mihoen in een vergiet uitlekken en verdeel over diepe borden. Leg de taugé en Chinese kool erop. Schep de bouillon met kip en peultjes in borden met de mihoen en groenten. Leg de eipartjes in de soep.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Soto ajam

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

So­to ajam

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 1 stengel citroengras

Halveer de knoflook, schil de gember en snijd in plakken. Kneus het citroengras.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

3
3
  • 1250 ml kippenbouillon
  • 1 tl gemalen kurkuma (koenjit)

Breng een pan met de bouillon aan de kook en voeg de gember, sereh, rode peper en kurkuma toe.

4
4

Laat de bouillon 10 min. op laag vuur trekken en zeef boven een kom.

5
5
  • 4 eieren

Kook ondertussen het ei in 8 min. hard, giet af en spoel af onder koud water. Pel en halveer het ei.

6
6

Laat de bouillon snel afkoelen en zet tot gebruik in de koelkast.

7
7
  • 2 kipfilets
  • 100 g peultjes

Breng bouillon opnieuw aan de kook. Snijd de kipfilet in reepjes en maak de peultjes schoon.

8
8
  • 250 g mihoen

Roer de kipfilet en de peultjes door de bouillon en kook zachtjes in 5 min. gaar. Laat de mihoen ondertussen in een kom kokend water wellen.

9
9
  • ½ Chinese kool
  • 125 g taugé

Snijd de Chinese kool in repen. Laat de mihoen in een vergiet uitlekken en verdeel over diepe borden. Leg de taugé en Chinese kool erop.

10
10

Schep de bouillon met kip en peultjes in borden met de mihoen en groenten. Leg de eipartjes in de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.