Pad­den­stoe­len-prei­taart

Met Hollandse geitenkaas en hazelnoten. Herfsttopper!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(118)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met Hollandse geitenkaas en hazelnoten. Herfsttopper! 4 personen
3 118

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm (doorsnede ca. 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid het deeg uit op het werkvlak en laat ontdooien. Bekleed de taartvorm met het deeg.
  2. Hak de knoflook fijn en snijd de paddenstoelen in grove stukken. Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de paddestoelen toe en bak op hoog vuur al omscheppend voor 3 min. Voeg de prei toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het mengsel in een taartvorm. Strooi de hazelnoten erover.
  3. Klop in een kom de eieren met melk los. Rasp de geitenkaas. Roer de kaas met een mespunt peper door het eiermengsel. Schenk het mengsel in de taartvorm. Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven gaar. Lekker met een groene salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Paddenstoelen-preitaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len-prei­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart

Spreid het deeg uit op het werkvlak en laat ontdooien. Bekleed de taartvorm met het deeg.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 400 g paddestoelenmelange
  • 300 g panklare prei

Hak de knoflook fijn en snijd de paddenstoelen in grove stukken. Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de paddestoelen toe en bak op hoog vuur al omscheppend voor 3 min. Voeg de prei toe en bak 3 min. mee.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 75 g hazelnoten

Schep het mengsel in een taartvorm. Strooi de hazelnoten erover.

6
6
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 150 g Hollandse geitenkaas

Klop in een kom de eieren met melk los. Rasp de geitenkaas. Roer de kaas met een mespunt peper door het eiermengsel. Schenk het mengsel in de taartvorm. Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven gaar. Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.