Ta­gli­a­tel­le met spek en mas­car­po­ne

De ideale pasta als je snel iets op tafel moet zetten. Op en top Italiaans met tagliatelle, mascarpone en courgette.

(187)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De ideale pasta als je snel iets op tafel moet zetten. Op en top Italiaans met tagliatelle, mascarpone en courgette. 4 personen
3 187

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bak in een koekenpan de spekblokjes uit. Pel en snipper de ui. Maak de courgette schoon en snijd in blokjes. Voeg de ui en courgette toe en bak 5 min. mee.
  2. Roer de mascerpone erdoor en warm mee. Breng de saus met peper en eventueel zout op smaak. Hak de peterselie fijn. Verdeel de saus en tagliatelle over de borden en bestrooi met peterselie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 495 mg
  • vezels 21 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 46-47

Tagliatelle met spek en mascarpone

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met spek en mas­car­po­ne

1
1
  • 250 g groene tagliatelle
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 2 uien

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bak in een koekenpan de spekblokjes uit. Pel en snipper de ui.

2
2
  • 1 courgette

Maak de courgette schoon en snijd in blokjes. Voeg de ui en courgette toe en bak 5 min. mee.

3
3
  • 250 g mascarpone

Roer de mascarpone erdoor en warm mee. Breng de saus met peper en eventueel zout op smaak. Hak de peterselie fijn.

4
4
  • 15 g verse peterselie

Verdeel de saus en tagliatelle over de borden en bestrooi met peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.