Thai­se kik­ker­erw­ten­soep

Deze Aziatische maaltijdsoep is in 15 minuten klaar, dus ideaal voor een drukke avond.

(290)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Deze Aziatische maaltijdsoep is in 15 minuten klaar, dus ideaal voor een drukke avond. 4 personen
3 290

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Fruit op een laag vuur de prei in de olie in een wok of soeppan. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Voeg de paprika en currypasta toe aan de prei en bak 2 min. mee.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken. Schep de kokosmelk, kikkerwten en de groentebouillon door de rest. Breng de soep aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken.
  3. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep met stokbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 46-47

Thaise kikkererwtensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se kik­ker­erw­ten­soep

1
1
  • 300 g gesneden prei
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 2 el Thaise groene currypasta

Fruit op een laag vuur de prei in de olie in een wok of soeppan. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Voeg de paprika en currypasta toe aan de prei en bak 2 min. mee.

2
2
  • 800 g kikkererwten
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 ml groentebouillon

Laat de kikkererwten uitlekken. Schep de kokosmelk, kikkerwten en de groentebouillon door de rest. Breng de soep aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken.

3
3
  • 1 bruin stokbrood

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.