Zuur­kool­scho­tel met ge­hakt en ana­nas

Klassieke stamppot zuurkool kennen we nu wel. In deze ovenschotelversie word je verrast door blokjes ananas. Lekker zoet!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 495 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(240)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Klassieke stamppot zuurkool kennen we nu wel. In deze ovenschotelversie word je verrast door blokjes ananas. Lekker zoet! 4 personen
3 240

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los. Meng de mix met het water en roer het ei erdoor. Bak het gehakt rul.
  2. Kook de zuurkool ca. 5 min. en giet af. Laat de ananas uitlekken. Verdeel de aardappelschijfjes over een ingevette ovenschaal. Schep het gehakt erop en leg de zuurkool en ananasstukjes erop. Verdeel de rest van aardappelschijfjes erover en schenk de ovenmix erover. Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 2.080 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 02-03

Zuurkoolschotel met gehakt en ananas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­scho­tel met ge­hakt en ana­nas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 ei
  • 1 pak ovenheerlijk mix voor zuurkoolschotel
  • 400 ml kraanwater

Klop het ei los. Meng de mix met het water en roer het ei erdoor.

3
3
  • 275 g rundergehakt

Bak het gehakt rul.

4
4
  • 500 g zuurkool
  • 227 g ananasstukjes
  • 350 g aardappelschijfjes

Kook de zuurkool ca. 5 min. en giet af. Laat de ananas uitlekken. Verdeel de aardappelschijfjes over een ingevette ovenschaal.

5
5
  • 350 g aardappelschijfjes

Schep het gehakt erop en leg de zuurkool en ananasstukjes erop. Verdeel de aardappelschijfjes erover.

6
6

Schenk de ovenmix erover en bak in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.