Ve­ge­ta­ri­sche schnit­zel met bloem­kool

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 11

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloemkool schoonmaken en in z'n geheel in 15 min. beetgaar koken. Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing koken. Ui pellen en snipperen. Helft van boter verhitten en ui met kerriepoeder fruiten. Bloem erboven zeven. Melk al roerend met garde in gedeelten erbij schenken. Tot saus gebonden is blijven roeren. Saus met zout en peper op smaak brengen. In grote koekenpan rest van boter verhitten en schnitzels 4-6 min bakken. Bloemkool met schuimspaan uit pan nemen, laten uitlekken en op (verwarmde) schotel leggen. Kerriesaus erover schenken. Met krieltjes en schnitzels serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 44-45

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.