Kip­fi­let met roer­ge­bak­ken spits­kool

Omdat je de spitskool niet zo lang wokt, blijft hij lekker knapperig.

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Omdat je de spitskool niet zo lang wokt, blijft hij lekker knapperig. 4 personen
3 55

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool, snijd de kool met een groot mes in de lengte in 4 stukken. Snijd de kwarten spitskool in brede repen.
  2. Verhit in een wok 2 el olie en roerbak de spitskool op matig vuur voor 10 min. Breng op smaak met komijn, peper en eventueel zout. Bestrooi intussen de kipfilet met peper en zout. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en vak de kipfilet in ca. 5 min. goudbruin en gaar.
  3. Verdeel de rijst en spitskool over de borden. Neem de kipfilet uit de pan, snijd in schuine plakken en leg op de borden. Schep de compote ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kipfilet met roergebakken spitskool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­fi­let met roer­ge­bak­ken spits­kool

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 1 spitskool

Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool, snijd de kool met een groot mes in de lengte in 4 stukken. Snijd de kwarten spitskool in brede repen.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn

Verhit in een wok de olie en roerbak de spitskool op matig vuur voor 10 min. Breng op smaak met komijn, peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 4 kipfilets

Bestrooi intussen de kipfilet met peper en zout. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en vak de kipfilet in ca. 5 min. goudbruin en gaar.

5
5
  • 360 g appel-abrikozencompote

Verdeel de rijst en spitskool over de borden. Neem de kipfilet uit de pan, snijd in schuine plakken en leg op de borden. Schep de compote ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.