Grieks rund­vlees uit de oven

Grieks stoofgenot, geurig, kleurig en vol van smaak.

(431)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks hoofdgerecht Grieks stoofgenot, geurig, kleurig en vol van smaak. 4 personen
4 431

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in de ovenschaal het vlees met de azijn, olie, oregano en chilipoeder. Laat smaken 15 min. intrekken. Schep de tomatenpuree, peper en zout door het vlees. Roer de bouillon erdoor. Schuif de ovenschaal met deksel erop in de koude oven. Schakel de oven in op 175 °C. Laat het vlees minstens 2 uur gaarstoven.
  2. Snijd de tomaten in partjes en de paprika's in grove stukken. Schep het vlees af en toe om en meng na een uur de tomaten en parprika erdoor. Neem de schaal uit de oven en verkruimel de kaasblokjes erboven.

combinatietip:

Lekker met rijst en een ijsbergsalade met olijven.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 865 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Grieks rundvlees uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grieks rund­vlees uit de oven

1
1
  • 600 g runderriblappen
  • 2 el rodewijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 tl chilipoeder

Meng in de ovenschaal het vlees met de azijn, olie, oregano en chilipoeder. Laat de smaken 15 min. intrekken.

2
2
  • 1 el tomatenpuree
  • 125 ml vleesbouillon

Schep de tomatenpuree, peper en zout door het vlees. Roer de bouillon erdoor.

3
3

Schuif de ovenschaal met deksel erop in de koude oven. Schakel de oven in op 175 °C. Laat het vlees minstens 2 uur gaarstoven.

4
4
  • 4 tomaten
  • 2 gele paprika's

Snijd de tomaten in partjes en de paprika's in grove stukken.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

5
5

Schep het vlees af en toe om en meng na een uur de tomaten en parprika erdoor.

6
6
  • 200 g witte kaasblokjes

Neem de schaal uit de oven en verkruimel de kaasblokjes erboven.

combinatietip:

Lekker met rijst en een ijsbergsalade met olijven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.