Oes­ter­zwam­beig­nets

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sojasaus en sherry tot dipsaus mengen en in 4 kleine schaaltjes (bijv. eierdopjes) schenken. Gember schillen en fijnraspen. Op vier bordjes lepeltje geraspte gember scheppen en schaaltje dipsaus ernaast zetten. Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in brede repen snijden. Op plat bord 50 g bloem scheppen. Rest van bloem met 1 tl zout in kom doen. Ei en ijswater snel door bloem in kom roeren (beslag moet klonterig blijven). In wok flinke laag roerbakolie verhitten tot er damp vanaf komt. Repen oesterzwam in 4 porties door bloem wentelen, door beslag halen en in hete olie in 3-4 min. goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Oesterzwambeignets naast gemberhoopjes op bord leggen en met tuinkers garneren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.