Maal­tijd­soep met brie­brood­jes

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 21

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 225 °C. In soeppan ui in olie 2 min. fruiten. Basis voor tomatensoep en 1 1/2 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en 10 min. zachtjes laten doorkoken. Intussen stokbrood in oven in 6 min. afbakken. In droge koekenpan (of op bord met keukenpapier 2 min. op vol vermogen in magnetron) plakjes ontbijtspek knapperig bakken. Soepgroenten en bonen door soep roeren en 5 min. zachtjes meekoken. Stokbrood schuin in 12 stukken snijden en beleggen met dungesneden brie. Stokbroodjes op rooster in oven leggen en brie in 2-3 min. laten smelten. Soep over vier kommen verdelen en met spek garneren. Warme briebroodjes erbij serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 43 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.