Ap­pel­krui­mel­toe­tje

Zachte. zoete appel met een krokant laagje uit de oven. Heerlijk herfsttoetje, lekker met vanillevla.

(294)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Zachte. zoete appel met een krokant laagje uit de oven. Heerlijk herfsttoetje, lekker met vanillevla. 4 personen
4 294

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Schep in een kom de appel om met de kaneel en basterdsuiker. Verdeel de appelstukjes over de bodem van de ovenschaal.
  2. Meng in een kom de bloem, rietsuiker, havermout en het zout. Snijd de boter in kleine blokjes en leg op het bloemmengsel. Kneed met koele handen snel tot een kruimelig deeg.
  3. Strooi het kruimeldeeg over de appelstukjes. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak ca. 30 min. tot de appel zacht en de kruimellaag goudbruin is.

serveertip:

Serveer warm, bijvoorbeeld met vanillevla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 115 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Appelkruimeltoetje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­krui­mel­toe­tje

1
1
  • 2 g koude boter

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in.

2
2
  • 1 kg appel

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.

3
3
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 75 g donkere basterdsuiker

Schep in een kom de appels om met de kaneel en basterdsuiker. Verdeel de appelstukjes over de bodem van de ovenschaal.

4
4
  • 150 g bloem
  • 150 g rietsuiker
  • 50 g havermout
  • 1 mespunt zout

Meng in een kom de bloem, rietsuiker, havermout en het zout.

5
5
  • 150 g koude boter

Snijd de boter in kleine blokjes en leg op het bloemmengsel.

6
6

Kneed met koele handen snel tot een kruimelig deeg.

Tip: Dit gaat het makkelijkst door de boter met de vingertoppen door de droge ingrediënten te wrijven.

7
7

Strooi het kruimeldeeg over de appelstukjes.

8
8

Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak ca. 30 min. tot de appel zacht en de kruimellaag goudbruin is.

serveertip:

Serveer warm, bijvoorbeeld met vanillevla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.