Flens­je met si­naas­ap­pel-aman­del­bo­ter

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 505 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht 4 personen
4 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenvaste schaaltjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Amandelen fijnhakken en in droge koekenpan kort roosteren. In kom 2 eieren met olie, melk en mespunt zout loskloppen. Bloem boven eimengsel zeven en erdoor roeren. In kommetje 2 el boter met honing en eierdooier loskloppen. Sinaasappel schoonboenen, boven kommetje helft van schil raspen. Rasp met amandelen door botermengsel roeren. Sinaasappel dik schillen en partjes met scherp mesje tussen vliesjes uit snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag klontje boter smelten en van beslag 4 flensjes bakken.
  2. Oven voorverwarmen op 200 °C. Flensjes zo in schaaltjes leggen dat ze ruim over rand hangen. In elk schaaltje 1/2 el sinaasappel-amandelboter scheppen en schaaltjes nog 10 min. in midden van oven zetten. Sinaasappelpartjes over flensjes verdelen en bol ijs erin scheppen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.