Prui­men uit de oven

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 365 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Pruimen halveren en pitten verwijderen. Pruimen met bolle kant naar beneden in ovenschaal leggen. Snijvlak besprenkelen met citroensap en bestrooien met gemberpoeder. Van amandelspijs 16 kleine balletjes vormen. Spijs in holtes van pruimhelften duwen. Boter in vlokjes over pruimen verdelen. Ovenschaal in midden van oven zetten en pruimen ca. 15 min. bakken. IJs uit diepvries nemen en iets zachter laten worden. Warme pruimen over vier borden verdelen. Met ijsboltang 4 bolletjes roomijs naast pruimen scheppen.

Tip:

Pruimen zijn er, afhankelijk van het seizoen, in verschillende kleuren: geel, rood, blauwpaars. Dit gerecht kan ook met verse abrikozen, nectarines of perziken worden bereid.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.