Ar­ti­sjok­ken-pa­pri­ka­ri­sot­to

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grill voorverwarmen. Ui pellen en snipperen. In braadpan ui in olie 2 min. fruiten. Rijst toevoegen en al omscheppend bakken, tot rijst glanst. Bouillon erbij schenken en rijst in 20 min. gaarkoken. Artisjokken laten uitlekken en vocht opvangen. Paprika's wassen en in hun geheel op bakplaat onder grill leggen, regelmatig keren. Paprika's roosteren tot vel begint te blakeren. Paprika's in plastic zak doen en 5 min. laten liggen. Zwart vel van paprika's pellen. Paprika's in stukjes snijden. In droge koekenpan amandelen roosteren. Artisjokken, paprika, 4 el artisjokkenvocht en helft van kaas door risotto scheppen en 2 min. meewarmen. Risotto met zout en peper op smaak brengen en met amandelen en rest van kaas bestrooien. Lekker met salade van rucola met balsamicodressing.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 42-43

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.