Ge­stoom­de zalm­fi­let met wa­sa­bi­saus

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht 4 personen
4 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • stoommandje

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Courgette schoonmaken en in blokjes snijden. In pan bouillon en 1 stengel citroengras aan de kook brengen. Rest van citroengras in stukken snijden en in stoommandje of vergiet uitspreiden. Zalmfilet met zout en peper bestrooien en op citroengras leggen. Deksel op stoommandje leggen. Boven kokende bouillon zalmfilet in 12 min. gaarstomen. In braadpan olie verhitten. Courgette 2 min. bakken. Met deksel op pan in 6 min gaarsmoren en zout en peper naar smaak toevoegen. Crème fraîche met wasabipasta losroeren. Crème fraîche met 1-2 el bouillon mengen (rest bouillon wordt niet gebruikt). Rijst met zalm en courgette serveren. Wasabisaus over vis schenken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 40-41

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.