Ge­gril­de kar­bo­naad­jes met tijm­bo­ter

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels in 20 min. gaarkoken. Ovengrill voorverwarmen. Karbonades aan beide zijden inwrijven met zout, peper en 1 el olie en in ovenschaal leggen. Tomaten horizontaal halveren, snijvlakken met zout en peper bestrooien en met rest van olie bedruppelen. Tomaten met bolle kant naar beneden naast karbonades in ovenschaal leggen. Schaal onder hete grill schuiven en in 12-15 min. gaar laten worden. Karbonades halverwege keren. Twee derde deel van boter met tijm losroeren. Tijmboter op smaak brengen met zout en peper. Aardappels afgieten en in dikke plakken snijden. Rest van boter in koekenpan verhitten en aardappels hierin goudbruin bakken. Karbonaadjes en tomaathelften over vier borden verdelen. Gebakken aardappels ernaast scheppen. Tijmboter over karbonaadjes verdelen.

Tip:

prijs per persoon 2.10 (in oktober 2004)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.