Knol­sel­de­rij­soep met pad­de­stoe­len

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 63

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In soeppan ui in helft van olie goudbruin fruiten. Knolselderij erdoor roeren en 5 min. meebakken. Kookroom en bouillon toevoegen en 15 min. zachtjes doorkoken. Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en paddestoelenmelange op hoog vuur 5 min. bakken, op smaak brengen met zout en peper. Met staafmixer soep pureren en op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier kommen verdelen en paddestoelen erin leggen. Selderij erover strooien.

Tip:

Knolselderij heeft een echt winterse smaak. Bovendien is het een groente die het gepureerd uitstekend doet. Niet alleen in de soep, maar ook in combinatie met aardappel als puree. Dat maakt de puree lichter verteerbaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.