Lin­zen­sa­la­de met ge­gra­ti­neer­de gei­ten­kaas

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans lunch 4 personen
3 44

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven op 200 °C voorverwarmen. In kom dressing kloppen van olie, azijn, mosterd, helft van peterselie en zout en peper naar smaak. Knoflook met mes pletten en ongepeld in dressing leggen zodat smaak kan intrekken. Folie van geitenkaasjes verwijderen en schaaltjes in oven zetten. Geitenkaasjes 7-8 min. verwarmen. Intussen in schaal linzen mengen met dressing en romaatjes. Krulsla, uiringen en linzensalade over vier borden verdelen. Knoflook uit salade verwijderen. Geitenkaasjes uit oven nemen en op sla leggen. Peterselie erover strooien.

Tip:

Dit gerecht kan ook als bijgerecht worden geserveerd, bij gestoofde karbonades bijvoorbeeld.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.