Ro­mi­ge tui­n­erw­ten­soep met ge­rook­te pa­ling

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 2 personen
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In (soep)pan olie verhitten en bosui en helft van dille 1 min. fruiten. Tuinerwten (3 el bewaren) even meefruiten. Bouillon erbij schenken en erwten in 3-4 min. zachtjes gaarkoken. Met staafmixer soep pureren. Krieltjes aan soep toevoegen en in 5-6 min. zachtjes gaarkoken. Rest van erwten en roomkaas door soep roeren en kaas laten smelten. Paling en rest van dille door soep roeren en even meewarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper en over twee borden verdelen.

variatietip:

Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in voldoende aantallen rondzwemt. Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.