Prei in ro­de-wijn­ma­ri­na­de

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 95 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 7

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Onderkant en donkergroene, stugge deel van preistengel verwijderen. Prei in de lengte insnijden en goed spoelen in lauw water. Vocht eruit knijpen, nog een keer wassen en zo veel mogelijk vocht eruit knijpen. Preistengels in gelijke stukken van ca. 5 cm snijden. Olie verhitten in ruime koekenpan. Prei toevoegen en op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin bakken, prei regelmatig keren. Wijn en 100 ml kippenbouillon bij prei schenken en geheel 10 min. met deksel erop smoren, tot prei zacht is geworden. Prei op serveerschaal leggen. Wijnazijn en rest van kippenbouillon in koekenpan schenken, al roerende aan de kook brengen en tot helft laten inkoken. Pan van vuur nemen en mosterd door wijnmengsel roeren. Wijnmengsel op smaak brengen met peterselie, zout en peper. Wijnmengsel over prei schenken en prei min. 1 uur marineren. Prei op kamertemperatuur serveren. Lekker bij kip uit de oven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.