Cous­cous met groe­ne groen­ten

Sperziebonen, peultjes broccoli en groene olijfjes, groener kan niet. Oké, met verse roomkaas als wit accent.

(68)waardeer
mediterraan hoofdgerecht Sperziebonen, peultjes broccoli en groene olijfjes, groener kan niet. Oké, met verse roomkaas als wit accent. 4 personen
3 68

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de sperziebonen en de peultjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snijd de stronk in stukjes. Kook de groenten in een pan met ruim kokend water en zout in 3-4 min. beetgaar. Giet daarna af.
  3. Halveer de olijven. Schep de groenten samen met de olijven door de couscous. Verbrokkel de roomkaas erover. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
video

Sper­zie­bo­nen schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 695 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met groene groenten

terug naar recept

Cous­cous met groe­ne groen­ten

1
1
  • 500 g couscous

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 250 g sperziebonen
  • 200 g peultjes

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de sperziebonen en de peultjes.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo

00:22 min.

3
3
  • 1 broccoli

Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snijd de stronk in stukjes.

Broccoli

Instructievideo

03:55 min.

4
4

Kook de groenten in een pan met ruim kokend water en zout in 3-4 min. beetgaar. Giet daarna af.

5
5
  • 240 g groene olijven met piment
  • 125 g verse roomkaas met kruiden

Halveer de olijven. Schep de groenten samen met de olijven door de couscous. Verbrokkel de roomkaas erover.

6
6

Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.