Brood­je steak tar­taar met li­moen­may­o­nai­se

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
3 22

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steak tartaar bestrooien met peper. In koekenpan boter verhitten en steak tartaar in 6-7 min. per kant bruin en gaar bakken. Intussen limoen schoonboenen, schil fijn raspen en vrucht uitpersen. In kom mayonaise losroeren met limoenrasp en helft van limoensap. Appel in kwarten snijden, schillen en klokhuis verwijderen. Avocado halveren, schillen en pit verwijderen. Appel en avocado in piepkleine blokjes snijden en in kom met rest van limoensap omscheppen, om verkleuren tegen te gaan. Op smaak brengen met zout en peper. Steak tartaar uit pan nemen en met zout bestrooien. Broodjes opensnijden en beleggen met ijsbergsla, steak tartaar en avocado-appelblokjes. Limoenmayonaise erop scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.