Na­chos

Zon, fris bier en deze Mexicaanse nacho's. Alle ingrediënten voor een ultieme zomerborrel.

(341)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans borrelhapje Zon, fris bier en deze Mexicaanse nacho's. Alle ingrediënten voor een ultieme zomerborrel. 4 personen
3 341

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 eenpersoonsovenschaaltjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de ovengrill voor. Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag het gehakt rul. Voeg de kruidenmix met een scheut water toe en bak het gehakt ca. 15 min. tot het vocht verdampt.
  2. Verdeel de chips over de ovenschaaltjes. Snijd de tomaat in dunne plakjes. Schep het gehakt erop en beleggen met tomaat, stoneleeks en kaas.
  3. Schuif de schaaltjes op een rooster 10 cm onder de ovengrill. Laat de kaas in 3-4 min. smelten en lichtbruin kleuren. Lepel tot slot de zure room erover.

variatietip:

De snack wordt pittiger met wat ringetjes jalapeñopeper (pot). Ook guacamole (avocadopuree) smaakt er lekker bij. Het gehakt is prima te vervangen door vegetarisch gehakt.

combinatietip:

Lekker met Mexicaans bier.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 765 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Nachos

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Na­chos

1
1

Verwarm de ovengrill voor.

2
2
  • 250 g rundergehakt
  • 17½ g taco seasoningmix

Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag het gehakt rul. Voeg de kruidenmix met een scheut water toe en bak het gehakt ca. 15 min. tot het vocht verdampt.

3
3
  • 150 g tortillachips naturel
  • 4 tomaten
  • 4 stoneleeks
  • 150 g geraspte kaas

Verdeel de chips over de ovenschaaltjes. Snijd de tomaat in dunne plakjes. Schep het gehakt erop en beleggen met tomaat, stoneleeks en kaas.

4
4
  • 125 ml zure room

Schuif de schaaltjes op een rooster 10 cm onder de ovengrill. Laat de kaas in 3-4 min. smelten en lichtbruin kleuren. Lepel tot slot de zure room erover.

variatietip:

De snack wordt pittiger met wat ringetjes jalapeñopeper (pot). Ook guacamole (avocadopuree) smaakt er lekker bij. Het gehakt is prima te vervangen door vegetarisch gehakt.

combinatietip:

Lekker met Mexicaans bier.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.