Me­di­ter­raan ge­hakt­brood

Weer eens wat anders dan ballen en geliefd door iedereen. Met olijven, Italiaanse kruiden en tomatensaus.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 690 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(116)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Weer eens wat anders dan ballen en geliefd door iedereen. Met olijven, Italiaanse kruiden en tomatensaus. 4 personen
3 116

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  2. Verkruimel het brood in de keukenmachine en meng het met de eieren en de helft van de tapenade door het gehakt. Snijd de olijven in plakjes. Meng de kruiden, olijven, peper en zout door het gehakt. Pers de knoflook erboven. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het gehakt erop. Vorm een "brood" van het gehakt. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in ca. 1 uur bruin en gaar. Dep tussendoor het vet weg met keukenpapier.
  3. Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een pan en bak de ui 2-3 min. zachtjes. Meng tomatensaus en de rest van de tapenade erdoor. Saus nog 2 min. doorwarmen. Haal het gehaktbrood uit de oven, laat even rusten en snijd in plakken. Verdeel de plakken over de borden en schenk de tomatensaus erover.

combinatietip:

Lekker met: pasta en een groene salade.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.050 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Mediterraan gehaktbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­raan ge­hakt­brood

1
1

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

2
2
  • 4 sneetjes oud witbrood
  • 2 eieren
  • 50 g tapenade van zongedroogde tomaten
  • 750 g kalfsgehakt

Verkruimel het brood in de keukenmachine en meng het met de eieren en tapenade door het gehakt.

3
3
  • 120 g groene olijven met piment
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 teen knoflook

Snijd de olijven in plakjes. Meng de kruiden, olijven, peper en zout door het gehakt. Pers de knoflook erboven.

4
4

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het gehakt erop. Vorm een "brood" van het gehakt.

5
5

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in ca. 1 uur bruin en gaar. Dep tussendoor het vet weg met keukenpapier.

6
6
  • 1 ui

Snipper ondertussen de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

7
7
  • 2 el olijfolie
  • 1 pak basistomatensaus
  • 50 g tapenade van zongedroogde tomaten

Verhit de olie in een pan en bak de ui 2-3 min. zachtjes. Meng tomatensaus en de tapenade erdoor. Saus nog 2 min. doorwarmen.

8
8

Haal het gehaktbrood uit de oven, laat even rusten en snijd in plakken.

9
9

Verdeel de plakken over de borden en schenk de tomatensaus erover.

combinatietip:

Lekker met: pasta en een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.