Run­der­stoof­pot met pa­pri­ka en cour­get­te

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 735 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
(108)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 108

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vlees op kamertemperatuur laten komen. Bouillontablet boven maatbeker verkruimelen en al roerend 250 ml kokend water toevoegen. Uien pellen en grof snipperen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Paprika's en courgette schoonmaken en in grove stukken snijden. Vlees in dobbelstenen snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan 3 el boter verhitten en op hoog vuur vlees rondom bruinbakken. Ui, knoflook, paprika, courgette en kruiden toevoegen. Geheel nog 2-3 min. al omscheppend bakken en naar 1 kant van pan schuiven. Langs rand van pan bouillon en azijn bij vlees schenken. Aan de kook brengen en pan op laag vuur op vlamverdeler zetten. Vlees afgedekt in 2 - 2 1/2 uur zachtjes gaarstoven. Regelmatig omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. In pan couscous mengen met 500 ml kokend water en 6 min. laten staan. Gewelde couscous met vork omscheppen met 1 el boter en al roerend zachtjes verwarmen tot couscous door en door heet en mooi rul is. Runderstoofpot serveren met couscous.

Tip:

Variatietip: Vervang de courgette door 500 gram in stukjes gesneden pompoen en serveer er in plaats van couscous aardappelpuree bij, waardoor vlak voor serveren een eetlepel olijfolie extra vierge is geroerd.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.