Pas­ta met ver­se to­ma­ten­saus en krui­di­ge vis­re­pen

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 45

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Puntjes van sugar snaps snijden en boontjes wassen. Ui en knoflook pellen en snipperen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Vis in repen snijden en besprenkelen met citroensap. In diep bord bloem mengen met zout, peper, chilipoeder en 1 el Italiaanse kruiden. Visrepen rondom door bloem wentelen.In pan met ruim kokend water en zout penne in 10-12 min. beetgaar koken. Na 5 min. sugar snaps toevoegen en in 5-7 min. beetgaar koken. In hapjespan of wok 3 el olie verhitten en ui in 2-3 min. fruiten. Knoflook, tomaatstukjes en 1 el Italiaanse kruiden erdoor scheppen en tomaat in 10 min. heel zachtjes gaarsmoren. Pittig op smaak brengen met zout en peper, eventueel 1 tl suiker toevoegen. In koekenpan 3-4 el olie verhitten en visrepen in ca. 5 min. lichtbruin en gaar bakken. Pasta en sugar snaps afgieten en door tomatensaus scheppen. Pasta in vier diepe borden scheppen en repen vis erop leggen.

Tip:

Variatietip:In plaats van sugar snaps kunt u uiteraard ook peultjes gebruiken, of in grote ruiten gesneden snijbonen. De tilapiafilet is door elke stevige visfiletsoort te vervangen, zoals meerval of roodbaars, maar ook door het mosselvlees van 2 kilo gekookte mosselen.

video

To­ma­ten­saus (po­ma­rola) ma­ken

Kookles - 01:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.