Ge­grild var­kens­fi­let­lap­je met broc­co­li­sa­la­de

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Varkensfiletlapjes op bord leggen en royaal zwarte peper erboven malen. Citroen uitpersen. In kom 1/2 el citroensap mengen met 1 el olijfolie. Vlees met citroenolie inwrijven en 10 min. smaak laten intrekken. Ui pellen, halveren en in plakjes snijden. Aardappeltjes schoonboenen en droogdeppen. In koekenpan 3 el olijfolie verhitten. Krieltjes in pan doen en met spatel rondrollen, zodat alle krieltjes met olie bedekt zijn. Deksel op koekenpan leggen en krieltjes op matig vuur 10 min. bakken. Regelmatig omschudden of voorzichtig omscheppen. Broccoli in roosjes van dezelfde grootte verdelen. Stronk van broccoli in plakjes snijden. In pan met ruim water en wat zout roosjes en plakjes van broccoli in 4-5 min. beetgaar koken. Stoneleeks in ringetjes snijden. Grillpan verhitten en varkensfiletlapjes in 4-5 min. per kant bruin en gaar roosteren. Uiringen door krieltjes scheppen. Krieltjes onafgedekt in nog 5-10 min. knapperig bruin bakken. In slaschaal rest van citroensap met rest van olijfolie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Broccoli afgieten en met stoneleeks door dressing scheppen. Iets laten afkoelen. Worteltjes van veldsla verwijderen en veldsla door broccoli scheppen. Varkensfiletlapjes serveren met krieltjes en lauwwarme broccolisalade.

Tip:

Variatietip: Kalkoenschnitzel leent zich ook goed voor deze bereidingswijze, het vlees blijft lekker sappig. In plaats van krieltjes kunnen ook schoongeboende aardappels in stukjes worden gesneden. Voeg eventueel nog wat fijngeknipte of gedroogde rozemarijn toe tijdens het bakken, dat geeft een karakteristieke smaak.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.