Cour­get­te-ome­let

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 46

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappelplakjes in 10 min. bijna gaar koken en afgieten. In koekenpan 2 el olie verhitten en hierin ui fruiten. Courgette toevoegen en 3 min. meebakken, voorzichtig omscheppen. In schaal eieren loskloppen. Aardappelplakjes, courgettemengsel en helft van kaas door ei scheppen. Geheel op smaak brengen met zout en peper. In grote, diepe koekenpan 2 el olie verhitten en ei-groentemengsel in pan overdoen. Rest van kaas over omelet strooien. Deksel op pan leggen en omelet afgedekt op laag vuur in ca. 15 min. laten stollen. Pan af en toe ronddraaien, zodat vloeibaar ei naar zijkant loopt en bovenkant mooi droog wordt. In schaal 4 el olie met azijn en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Sla wassen, grof scheuren en omscheppen met dressing. Sla over vier borden verdelen. Omelet in vieren snijden en naast sla leggen.

Tip:

prijs per persoon 1.80 (in augustus 2004)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.