To­ma­ten­taart met zoe­te ui

Lekker met een kruidige salade.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(202)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Lekker met een kruidige salade. 4 personen
4 202

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Snijd de tomaten in plakken en verwijder de pitjes en het vocht. Dep de tomaat droog met keukenpapier.
  2. Klop de eieren los met de crème fraîche, tijm, suiker en breng op smaak met peper en zout. Roer de geraspte kaas door het eimengsel. Vet de taartvorm in en bekleed met deeg.
  3. Vet de taartvorm in en bekleed met deeg. Strooi de couscous over de deegbodem (om vrijkomend vocht te absorberen). Snijd de ui in ringen en verdeel over de deegbodem. Leg de tomaatringen erop. Schenk het eimengsel in de taartvorm tot een egale laag. Bak de taart in het midden van de oven in 30-35 min. gaar.

variatietip:

Ook lekker met een bodem van croissantdeeg. Bij gebruik van vleziger tomaten zoals roma- of vleestomaten hoeven de pitjes niet eerst uit de plakken verwijderd te worden.

combinatietip:

Lekker met een groene kruidige salade.

video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 690 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Tomatentaart met zoete ui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­taart met zoe­te ui

1
1
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien.

2
2
  • 5 trostomaten

Snijd de tomaten in plakken en verwijder de pitjes en het vocht. Dep de tomaat droog met keukenpapier.

3
3
  • 3 eieren
  • 2 el crème fraîche
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 mespunt suiker

Klop de eieren los met de crème fraîche, tijm, suiker en breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 150 g geraspte oude kaas
  • 2 g boter om in te vetten

Roer de geraspte kaas door het eimengsel. Vet de taartvorm in en bekleed met deeg.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

5
5
  • 50 g couscous

Strooi de couscous over de deegbodem (om vrijkomend vocht te absorberen).

6
6
  • 1 zoete ui

Snijd de ui in ringen en verdeel over de deegbodem. Leg de tomaatringen erop.

7
7

Schenk het eimengsel in de taartvorm tot een egale laag.

8
8

Bak de taart in het midden van de oven in 30-35 min. gaar.

variatietip:

Ook lekker met een bodem van croissantdeeg. Bij gebruik van vleziger tomaten zoals roma- of vleestomaten hoeven de pitjes niet eerst uit de plakken verwijderd te worden.

combinatietip:

Lekker met een groene kruidige salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.