Saláta cho­riá­ti­ki

Traditionele Griekse boerensalade, natuurlijk met witte kaas en zwarte olijven.

(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks voorgerecht Traditionele Griekse boerensalade, natuurlijk met witte kaas en zwarte olijven. 4 personen
3 81

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de tomaten in parten, de ui in halve ringen, de paprika in reepjes, de komkommer in schijfjes en de little gem in fijne reepjes. Rangschik de groenten op de borden of meng ze voorzichtig in een slaschaal. Strooi de kaasblokjes met de olijven over de salade. Breng de salade op smaak met zout en peper en besprenkel met de olie en de azijn. Strooi de kruiden over de salade.

variatietip:

In plaats van verse kruiden kun je ook 1-2 theelepels gedroogde oregano over de salade strooien.

Tip:

Op zomerse dagen is dit recept ook geschikt als maaltijdsalade voor 2 personen. Serveer met een dikke snee boerenbrood en zet extra olijfolie en azijn op tafel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Saláta choriátiki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Saláta cho­riá­ti­ki

1
1
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • ½ groene paprika
  • 1 snackkomkommer
  • 1 little gem

Snijd de tomaten in parten, de ui in halve ringen, de paprika in reepjes, de komkommer in schijfjes en de little gem in fijne reepjes.

2
2
  • 200 g witte kaasblokjes
  • 20 zwarte olijven zonder pit

Rangschik de groenten op de borden of meng ze voorzichtig in een slaschaal. Strooi de kaasblokjes met de olijven over de salade.

3
3
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 el rodewijnazijn
  • 4 el gemengde kruiden

Breng de salade op smaak met zout en peper en besprenkel met de olie en de azijn. Strooi de kruiden over de salade.

variatietip:

In plaats van verse kruiden kun je ook 1-2 theelepels gedroogde oregano over de salade strooien.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.