Pu­dim de laran­ja - Si­naas­ap­pel­pud­ding

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 270 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 5 min. wachten
(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslede
  • ovenvaste puddingvormpjes (à 150 ml), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. (liefst een dag tevoren, zodat harde karamellaag weer voldoende vloeibaar wordt): Oven voorverwarmen op 175 °C. In steelpan met dikke bodem 100 g suiker met 2 el water aan de kook brengen. Niet roeren. Mengsel nog 5-7 min. zachtjes laten koken tot suiker smelt en goudbruin wordt (niet te donker, dat geeft bittere smaak). Hete karamel voorzichtig in vormpjes schenken en vormpjes direct ronddraaien, zodat karamel gelijkmatig over bodem uitvloeit. Sinaasappels uitpersen. In kom eieren met 50 g suiker met handmixer schuimig kloppen. Sinaasappelsap en melk erdoor kloppen en mengsel in vormpjes schenken. Vormpjes in ovenschaal zetten en schaal tot halverwege vormpjes vullen met kokend water. Schaal in oven schuiven en puddinkjes in 20-30 min. stevig laten worden. Puddinkjes laten afkoelen en 4 uur, maar liever hele dag, afgedekt in koelkast zetten, anders vloeit karamel niet goed uit.
  2. Voorzichtig glad mes langs zijkant van puddinkjes halen om ze los te maken en onderkant van vormpjes in heet water dompelen. Bord op puddinkjes leggen en voorzichtig samen keren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.