Sopa com hor­telã fres­ca - Broods­oep met ver­se munt

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pan gehakt met vork in stukjes verdelen. Ui en foelie erdoor scheppen. Bouillon toevoegen en geheel langzaam aan de kook brengen. Bouillon 30 min. zachtjes laten trekken. In zeef stuk kaasdoek of schone theedoek leggen. Bouillon boven andere pan door zeef schenken (gehakt geeft bouillon extra smaak en wordt verder niet meer gebruikt). Brood in dobbelstenen snijden. In schaal knoflook boven olie uitpersen, doorroeren en brood hierin omscheppen. Brood in droge koekenpan met antiaanbaklaag al omscheppend goudbruin bakken. Op keukenpapier laten afkoelen.
  2. Bouillon opnieuw verwarmen. Muntblaadjes van takjes plukken en in reepjes snijden. Madeira door bouillon roeren en zout en peper naar smaak toevoegen. Blokjes brood en muntreepjes over vier diepe borden verdelen. (Aan tafel) hete bouillon erop scheppen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.