Tor­rij­as - Wen­tel­teef­jes met ho­ning

(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans nagerecht 4 personen
3 54

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Elke petit pain schuin in 4 lange plakken snijden. In diep bord eieren loskloppen. In hapjespan melk tot lauw verwarmen. Kaneel en 3 el honing erdoor roeren. Pan van vuur nemen, plakken brood snel na elkaar in melk leggen en dan omdraaien. In grote koekenpan helft van olie verhitten. Plakken brood een voor een door losgeklopt ei halen en met 4 stuks tegelijk in 2 min. per kant goudbruin bakken. Wentelteefjes over vier borden verdelen en besprenkelen met sherry en rest van honing. Lekker met een flinke bol slagroomijs.

Tip:

In plaats van afbakbrood kunt u voor dit nagerecht ook een restant oud witbrood gebruiken. Verwijder de korst en snijd de (liefst dikke) boterhammen in driehoeken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.