Ma­ïs­sa­la­de met avo­ca­dodres­sing

Mexicooo, Mexihiiiiiicooooo!

(175)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Mexicooo, Mexihiiiiiicooooo! 4 personen
4 175

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de sla fijn, was en droog daarna. Halveer de tomaten. Laat de mais uitlekken. Meng in een grote schaal de groenten. Snijd de kaas in blokjes.
  2. Schil de avocado's, verwijder de pitten en snijd van 1 avocado het vruchtvlees in stukjes. Meng de avocadostukjes en kaas door de salade. Meng de andere avocado met de zure room en pureer met staafmixer tot een gladde saus.
  3. Pers de knoflook erboven uit en breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout. Schep de avocadodressing door de de salade. Serveer met tortillachips.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 32-33

Maïssalade met avocadodressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ïs­sa­la­de met avo­ca­dodres­sing

1
1
  • 1 krop ijsbergsla
  • 250 g cherrytomaten
  • 300 g maiskorrels
  • 200 g belegen kaas

Snijd de sla fijn, was en droog daarna. Halveer de tomaten. Laat de mais uitlekken. Meng in een grote schaal de groenten. Snijd de kaas in blokjes.

2
2
  • 2 rijpe avocado's

Schil de avocado's, verwijder de pitten en snijd van 1 avocado het vruchtvlees in stukjes. Meng de avocadostukjes en kaas door de salade. Meng de andere avocado met de zure room en pureer met staafmixer tot een gladde saus.

3
3
  • 125 ml zure room
  • 1 teen knoflook
  • 150 g tortillachips naturel

Pers de knoflook erboven uit en breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout. Schep de avocadodressing door de de salade. Serveer met tortillachips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.