Kip­fi­let ge­vuld met ta­pe­na­de en bos­ui

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de aardappels, was ze en kook gaar in 20 min. Bereid de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bosuitjes in ringen. Snijd de kipfilet open en vul met tapenade en bosui. Steek de kipfilet met cocktailprikkers vast en bestrooi de buitenzijde met peper en zout. Verhit in een koekenpan boter en bak de kipfilets gaar in 10 min. Neem de kip uit de pan en houd warm. Roer de aanbaksels los, voeg wijn toe aan het braadvet en roer tot jus op hoog vuur. Serveer de kip met aardappels, spinazie en jus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 32-33

Kipfilet gevuld met tapenade en bosui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­fi­let ge­vuld met ta­pe­na­de en bos­ui

1
1
  • 700 g aardappelen
  • 450 g spinazie

Schil de aardappels, was ze en kook gaar in 20 min. Bereid de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 3 bosuitjes
  • 4 kipfilets
  • 4 el tapenade

Snijd de bosuitjes in ringen. Snijd de kipfilet open en vul met tapenade en bosui.

3
3
  • 50 g boter

Steek de kipfilet met cocktailprikkers vast en bestrooi de buitenzijde met peper en zout. Verhit in een koekenpan boter en bak de kipfilets gaar in 10 min.

4
4
  • 100 ml droge witte wijn

Neem de kip uit de pan en houd warm. Roer de aanbaksels los, voeg wijn toe aan het braadvet en roer tot jus op hoog vuur.

5
5

Serveer de kip met aardappels, spinazie en jus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.