Ge­gril­de kip­fi­let met to­ma­ten­sal­sa en fri­tes

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Serveer de kip met de tomatensalsa, frites en salade.
  2. Knip de peterselie fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Pers de knoflook boven de tomaten.
  3. Meng de tomaten met de peterselie en 1/2 el azijn tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Halveer de kipfilets in de lengte en bestrooi met peper en zout. Bestrijk ze met 1 el olie.
  5. Gril de kip op de barbecue of onder een matig hete grill aan beide kanten in 12 min. bruin en gaar.
  6. Bak de frites volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Meng de rest van de olie met de rest van de azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng met de sla.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 30-31

Gegrilde kipfilet met tomatensalsa en frites

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de kip­fi­let met to­ma­ten­sal­sa en fri­tes

1
1

Knip de peterselie fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Pers de knoflook boven de tomaten.

2
2

Meng de tomaten met de peterselie en 1/2 el azijn tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.

3
3

Halveer de kipfilets in de lengte en bestrooi met peper en zout. Bestrijk ze met 1 el olie.

4
4

Gril de kip op de barbecue of onder een matig hete grill aan beide kanten in 12 min. bruin en gaar.

5
5

Bak de frites volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6

Meng de rest van de olie met de rest van de azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng met de sla.

7
7

Serveer de kip met de tomatensalsa, frites en salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.