Pit­ti­ge ma­kreel met zoet­zu­re kom­kom­mer­sa­la­de

(108)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 108

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd of schaaf de komkommer in plakjes. Verwarm de azijn zachtjes in een steelpannetje (scherpe damp niet inademen!) en los het zout en de suiker erin op. Roer de azijn door de komkommer en laat de smaken minstens 10 min. intrekken.
  2. Verwijder van de makreel de kop, graatjes en het vel en verdeel het visvlees in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de makreel toe en bak 10 min. mee. Breng het mengsel op smaak met de sambal, peper en zout. Serveer de makreel met de rijst en komkommersalade.

Tip:

prijs per persoon 2.20 (in juli 2004)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 830 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige makreel met zoetzure komkommersalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge ma­kreel met zoet­zu­re kom­kom­mer­sa­la­de

1
1
  • 400 g rijst
  • 1 komkommer

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd of schaaf de komkommer in plakjes.

2
2
  • 4 el azijn
  • 1 tl zout
  • 2 tl suiker

Verwarm zachtjes de azijn in een steelpannetje (scherpe damp niet inademen!) en los het zout en de suiker erin op.

3
3

Roer de azijn door de komkommer en laat de smaken minstens 10 min. intrekken.

4
4
  • 2 gerookte makreel
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook

Verwijder van de makreel de kop, graatjes en het vel en verdeel het visvlees in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes.

5
5
  • 2 el olie

Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de makreel toe en bak 10 min. mee.

6
6
  • 2 el sambal oelek

Breng het mengsel op smaak met de sambal, peper en zout. Serveer de makreel met de rijst en komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.