Me­loen­sa­la­de

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meloenen halveren, met lepel pitjes eruit scheppen en grove krullen uit vruchtvlees scheppen (of met meloenbolletjessteker bolletjes uit vruchtvlees steken). Lege meloenhelften ondersteboven in vergiet laten uitlekken. Ham in stukken scheuren. In schaal dressing kloppen van olie, citroensap en wat grofgemalen peper. Meloen en ham erdoor mengen. Basilicum met bramen losjes door salade scheppen. Salade over vier borden verdelen of eerst in lege meloenhelft scheppen. Klein plakje van onderkant afsnijden, dan staat meloen steviger.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 17 g
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.