Me­loen­soep

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 130 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • blender

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meloen halveren, met lepel pitjes eruit scheppen en meloen in parten snijden. Vruchtvlees lossnijden van schil en in stukken verdelen. Stukken meloen in blender of keukenmachine met port en suiker tot gladde soep pureren. Sinaasappelsap en citroensap naar smaak erdoor roeren, eventueel nog wat suiker toevoegen. Soep in koelkast in 2-3 uur door en door koud laten worden.
  2. Soep in vier kleine, diepe borden scheppen en takje bessen of plakjes aardbei als garnering erin leggen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.