Gaz­pa­cho (kou­de to­ma­ten­soep) met krui­den­olie en aard­ap­pel­crè­me

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 1020 kcal voedingswaarden
    • 60 min bereiden
    • 180 min wachten
(36)waardeer
Een lekker spaans recept. Het vegetarische hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: trostomaten, knoflook., balsamicoazijn, olijfolie extra vierge, zeezout en versgemalen zwarte peper, kruimig kokende aardappel, slagroom, verse peterselie, melk, verse bieslook en verse koriander Spaans hoofdgerecht 4 personen 1020 kcal
3 36

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • stevige bolzeef

Bereiden

Tomaten wassen, in vieren snijden en zaadjes loshalen. Bolzeef in schaal hangen en telkens gedeelte van tomaat met spatel door zeef wrijven of tomatenpartjes in keukenmachine pureren en door zeef wrijven. 2 Teentjes knoflook boven moes uitpersen, azijn en 2 el olie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Afgedekt in koelkast in 2-3 uur goed koud laten worden. Aardappel in 20 min. gaarkoken, laten afkoelen en pellen. Aardappel tot kruim stampen, door zeef wrijven. 1 teentje knoflook erboven uitpersen. Room, 4 el olijfolie en melk toevoegen zodat dunne crème ontstaat. Bieslook, peterselie en koriander fijnsnijden. Kruiden overdoen in hoge kom of mengkom van keukenmachine. Door kruiden 300 ml olie roeren en geheel vervolgens in keukenmachine of staafmixer tot gladde massa draaien. Op smaak brengen met zout en peper. Deel van garnituur (zie nabereiden) met kruidenolie omscheppen. Soep overdoen in terrine en aardappelcrème in straaltje van lepel laten lopen, zodat mooi cirkelpatroon ontstaat. Garnituur voor soep in schaaltjes overdoen en naast terrine op tafel zetten.

Nabereiden

Kies voor garnituur bijvoorbeeld uit: " cherrytomaten, in vieren gesneden en omgeschept met kruidenolie " in olijfolie gebakken dobbelsteentjes brood (of kant-en-klare croutons) " stukjes mozzarellakaas, omgeschept met kruidenolie en extra basilicum " blokjes rauwe paprika, aangemaakt met olijfolie, peper en zout " blokjes (snack)komkommer, aangemaakt met mespunt suiker, zout, peper en fijngesneden koriander " verse rode pesto (bakje 100 g) " verse tapenade van zwarte of groene olijven (bakje 100 g) " Hollandse garnalen omgeschept met kruidenolie " in bouillon gepocheerde kipfilet, in blokjes gesneden en omgeschept met kruidenolie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 1020 kcal
  • Eiwit 6 g
  • Vet 101 g
  • Koolhydraten 21 g
Tags
Ook te zien in magazine

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.