Kip­fi­let­pak­ket­jes met cher­ry­to­ma­ten en spits­kool

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • grote ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In kom kipfilet mengen met zout en peper, basilicumolie en knoflook. Kip 15 min. laten staan. Helft van basilicum in fijne reepjes snijden en met zout en peper door tomaten scheppen. Van folie 4 grote vellen scheuren, dubbelvouwen en randen 2-3 keer omslaan en aandrukken, zodat envelop ontstaat. Spitskool en basilicumtomaten erover verdelen. Kipfilet op groenten leggen, opening goed dichtvouwen. Pakketjes tot gebruik in koelkast bewaren.
  2. Oven op 175 °C voorverwarmen. Pakketjes op bakplaat leggen en in midden van oven schuiven. Kip in ca. 20 min. gaar laten worden. Pakketjes op vier borden leggen en openen door aan beide zijkanten tegelijk te trekken. Pakketje scheurt in midden open en inhoud glijdt gemakkelijk op bord. Gerecht bestrooien met rest van basilicum, blaadjes grofgescheurd. Lekker met couscous of rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.