In ham ge­wik­kel­de cour­get­te­s­taaf­jes

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 305 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Courgettes halveren en uiteinden eraf snijden. Courgettehelften rechtop op snijplank zetten en in 4 dikke plakken snijden. Elke plak vervolgens in 3 repen snijden, zodat dikke staafjes ontstaan. Courgettestaafjes in ruim kokend water met zout in 1-2 min. beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Citroen schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. In schaal citroensap en -rasp door 4 el olie roeren, dressing pittig op smaak brengen met zout en peper. Courgette in citroendressing 15 min. laten afkoelen, tussentijds voorzichtig omscheppen.
  2. Slablaadjes omscheppen met 1 el olie, zout en peper. Sla over vier borden verdelen. Plakken ham voorzichtig loshalen. In elke plak ham 3 courgettestaafjes wikkelen en er 4 per bord op sla leggen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.