Pi­kan­te spa­ghet­ti met to­nijn­steak

(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 76

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaghetti in ruim water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Pepers tussen handen rollen, topje eraf snijden en zaadjes eruit schudden. Pepers in piepkleine blokjes snijden. In steelpan olie mengen met mespunt zout, rode peper en knoflook. Mengsel 5 min. zachtjes verwarmen (knoflook niet laten verkleuren, olie wordt dan bitter). Rucola grof scheuren, stugge steeltjes van waterkers verwijderen. Grillpan verwarmen. Tonijnsteak dun met peper-oliemengsel bestrijken en in grillpan leggen. Tonijnsteak in 1-2 min. per kant rosé grillen, kern van vis mag rauw blijven. Zout grof erboven malen en tonijn in repen snijden. Spaghetti laten uitlekken en met rest van oliemengsel terugdoen in pan. Pasta op smaak brengen met zout en nog even doorwarmen. Rucola en waterkers door spaghetti mengen. Pasta op bord scheppen en tonijn ernaast leggen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.