Ge­roos­ter­de kal­koen­worst­jes en ven­kel met krui­den­ta­pe­na­de

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
4 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ovengrill voorverwarmen. In kom tapenade mengen met fijngesneden kruiden, zout en peper naar smaak toevoegen. Tapenade smeuïger maken met 2-3 el olie. Topjes en onderkant van venkel snijden. Knol halveren en in plakjes snijden. Uien pellen, halveren en in plakjes snijden. In schaal plakjes venkel en ui loshalen en mengen met 1 el olie. Venkel en ui over bakplaat uitspreiden. Bakplaat in midden van oven schuiven en groenten in 10-15 min. gaar roosteren. Tussentijds bakplaat eventueel een richel hoger onder grill plaatsen. Grillpan verhitten. Worstjes bestrijken met 1 el olie en bestrooien met zout en peper. Worstjes in ca. 10 min. goudbruin en gaar grillen, regelmatig omdraaien. Groenten uit oven nemen, citroen erboven uitknijpen en omscheppen met zout en peper. Op elk bord 3 verschillende worstjes leggen, groenten en tapenade ernaast scheppen. Lekker met geroosterd brood of aardappelsalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.